Plenny Shake v2.1 är här!

I korthet:

 • Proteininnehållet höjs från 15 till 20 gram per portion
 • Mer och flera olika fibrer
 • Minskat innehåll av maltodextrin med 50 %
 • Förbättrad biotillgänglighet av mikronäringsämnen
 • Borttagning av flour

Som alltid är vårt mål att skapa den hälsosammaste måltiden som är vetenskapligt möjligt. Baserat på feedback från vårt fantastiska community och den forskning som gjorts av vårt skrämmande smarta produktutvecklingsteam (som för övrigt har utökats med två forskningsanalytiker) har vi uppdaterat receptet på vår gamla favorit: Plenny Shake.

Makronäringsämnen

En förändring i makronäringsprofilen: proteinet har ökats från 15 till 20 gram per portion [1]. Kolhydrathalten minskar samtidigt från 52 till 44 gram per portion. Alltså mer protein och färre kolhydrater— vilken fitnessprofil som helst på Instagram skulle väl ge tummen upp till det. Fiber- och fettinnehållet har ökat något. En portion av Plenny Shake v2.1 ger 400 kcal: 32 % från fett, 44 % från kolhydrater och 20 % från protein.

Mikronäringsämnen

K-vitamin i Plenny Shake har ändrats till vitamin K2 Mk7 eftersom vi har kommit fram till att denna källa tas upp bäst av kroppen. [6] [7] Vidare har innehållet av C-vitamin ökat till 200 mg per dag för att ge dom bästa hälsofördelarna [8] [9].

Nivån av vitamin B12 i Plenny Shake har ökat ordentligt. Eftersom veganska former av B12 är mindre biotillgängliga har vi sett till att anpassa innehållet för att din kropp ska ta upp rätt mängd. Den veganska formen av vitamin B12 kan inte utnyttjas av kroppen direkt, eftersom den först måste brytas ner i de två bioaktiva koenzymen. Det finns fyra metaboliska steg som är nödvändiga för denna process. Den nödvändiga omvandlingen utgör en metabolisk nackdel och dessutom utsöndras delar av vitaminet innan det omvandlas. Ett upptag av 140 mikrogram cyanokobalamin förser kroppen med 2,76 mikrogram cyanokobalamin [10] [11] [12] [13] [14]. Ge nu dig själv en klapp på axeln ifall du läste hela det här stycket.

Vi har även tagit bort fluor helt och hållet från våra mikronäringsämnen. Att borsta tänderna med flourtandkräm är det mest effektiva sättet att förebygga karies [2] [3] [4] [5]. Därför föredrar vi att uppmuntra till det istället för att blanda in Plenny Shake i den ekvationen. Med det sagt: glöm inte att borsta tänderna!

Ingredienser

Innehållet av maltodextrin har minskats med 50 %. Vi har även tillsatt sojaproteinisolat för att öka nivån av protein per måltid på rätt sätt, så att Plenny Shake fortsätter att tillhandahålla alla 9 essentiella aminosyror. Därefter tillsatte vi inulin för att öka mängden fibrer per portion och uppnå en större variation av dessa. Inulin extraheras från cikoria, vilket må låta som en Pokémon men det är faktiskt en växt. Plenny Shake är och förblir trots allt helt vegansk även med det nya receptet!

En sista förändring

Även förpackningsdesignen får sig en uppgradering så att den ger rätt information. Eftersom vi lägger mer krut på att undersöka och utveckla våra recept än vår design så får du en jämförelse nedan. Vi hoppas att du inte får en chock när du får hem dina nydesignade förpackningar!

Gamla:

Nya:

Källor

   • Lonnie, M., Hooker, E., Brunstrom, J. M., Corfe, B. M., Green, M. A., Watson, A. W., … Johnstone, A. M. (2018). Protein for Life: Review of Optimal Protein Intake, Sustainable Dietary Sources and the Effect on Appetite in Ageing Adults. Nutrients, 10(3), 360. doi:10.3390/nu10030360
   • König KG, Berendsen CMM, Fokker AM, van Geest JTh, Kalsbeek H, Loveren C van, Weijden GA van der: Efficiënte preventie. Slotartikel Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde1994;101:213-219
   • 28. McDonagh, Marian S, Whiting PF, et al. A Systematic Review of Public Water Fluoridation. York, UK: University of York; (NHS Centres for Reviews and Dissemination Report 18). [Google Scholar]
   • 30. European Commission. Critical review of any new evidence on the hazard profile, health effects, and human exposure to fluoride and the fluoridating agents of drinking water. Scientific Committee on Health and Environmental Risks (SCHER), 2011.
   • National Research Council (NRC) Fluoride in Drinking Water: A Scientific Review of EPA’s Standards.Washington, DC, USA: National Academies Press; 2006. [Google Scholar]
   • L.J. Schurgers, K.J.F. Teunissen, K. Hamulyak, M.H.J. Knapen, H. Vik, and C. Vermeer, “Vitamin K-containing dietary supplements: comparison of synthetic vitamin K1 and natto-derived  menaquinone-7,” Blood, vol. 109, no 8, pp. 3279-3283, 2007.
   • Schwalfenberg G. K. (2017). Vitamins K1 and K2: The Emerging Group of Vitamins Required for Human Health. Journal of nutrition and metabolism, 2017, 6254836. doi:10.1155/2017/6254836
   • Frei, B., Birlouez-Aragon, I., & Lykkesfeldt, J. (2012). Authors’ perspective: What is the optimum intake of vitamin C in humans?. Critical reviews in food science and nutrition, 52(9), 815-829.
   • Levine, M., Wang, Y., Katz, A., Eck, P., Kwon, O., Chen, S., Lee, J., & Padayatty, J.S. (2001). Ideal vitamin C intake. BioFactors, 15(2), 71-74.
   • Mustafa Vakur Bor, Kristina M von Castel-Roberts, Gail PA Kauwell, Sally P Stabler, Robert H Allen, David R Maneval, Lynn B Bailey Ebba Nexo „Daily intake of 4 to 7 µg dietary vitamin B-12 is associated with steady concentrations of vitamin B-12–related biomarkers in a healthy young population“ Am J Clin Nutr 2010 91: 3 571-577; First published online January 13, 2010. doi:10.3945/ajcn.2009.28082.
   • Vogiatzoglou A, Smith AD, Nurk E et al. Dietary sources of vitamin B-12 and their association with plasma vitamin B-12 concentrations in the general population: the Hordaland Homocysteine Study. Am J Clin Nutr 2009;89:1078–87.
   • Bor MV, Lydeking-Olsen E, Møller J, Nexø E . A daily intake of approximately 6 micrograms vitamin B-12 appears to saturate all the vitamin B-12-related variables in Danish postmenopausal women. Am J Clin Nutr 2006;83:52–
   • Kwan LL, Bermudez OI, Tucker KL. Low vitamin B-12 intake and status are more prevalent in Hispanic older adults of Caribbean origin than in neighborhood-matched non-Hispanic whites. J Nutr 2002;132:2059–64.
   • Tucker KL, Rich S, Rosenberg I, et al . Plasma vitamin B-12 concentrations relate to intake source in the Framingham Offspring study. Am J Clin Nutr 2000;71:514–22.

 

📦🚢<Lagerstatus> 🚛🚚

Ny leverans beräknad inkomma under fredagen 10/1

Med vänliga hälsningar
SweJoy / Albin

 • No products in the cart.